Ultra ”Nimba”

 

Such Kantberget’s Ultra (Nimba)
Ägare; Åke Angelryd
Godkänd högre spårCert, SKK int., Österbybruk 2006-06-03,Cert, AFRS, Botkyrka 2006-09-03,Cert och BIR, Eskilstuna BK 2006-09-10Svensk utställningschampionGodkänd högre sökUppflyttad Elit spår 2008-04-27 Högre spår 537,5p Uppflyttad Järfälla2008-07-02 Utställning Championklass Excellent Circuit Stockholm2008-07-03 Utställning Championklass Excellent (delad 5:e) World Dog Show2008-08-10 Elit spår 566p certpoäng Falun2008-09-07 Elit spår 575p cert Stockholms avd.2008-09-14 Elit spår 530,5 p Certpoäng

 

Historien om  Kantbergets Ultra även kallad Nimba.

 När vi i maj 2004 träffade Barbro på Riesen-SM i Vårgårda, hade hon med sig Nimba. Då kände jag att hennes utstrålning var stor, och  att hon var mycket speciell. Efter lite övertalning så gick Åke med på att titta lite, men bara lite, eftersom han skulle ha en hane. Efter 3 dagar i Vårgårda, så var Nimba med hem i bilen, och det har vi aldrig ångrat, och allra helst inte Åke, och för min del var det tur att min känsla var rätt. Ett stort tack Barbro, för att vi fick denna underbara hund. Tyvärr så blev Flash och Kevin sjuka på hösten och fick somna in, så det var väl någon mening med att vi fick Nimba med oss hem.

Vi har under de senaste 27 åren haft riesenschnauzer i vår familj och det har varit fantastiska hundar. Vi hade talat om att vi skulle vänta med att skaffa en valp, då våra hundar, en riesenhane då 9 år, och en dvärghane, snart 13 år, var så pigga. 

 

   

Tänk att Åke fick en hund, som alltid ligger som en päls runt halsen, och om hon inte gör det, så sitter hon på huvudet på honom. Han känner sig verkligen älskad. 

 

Kantbergets Nimba

 

Gently Born Lexus

 Nu ska hon ha sin första valpkull, i mitten av februari, och pappa till den är Gently Born Lexus. Efter många mejl och sms, med Anna, så kom han då äntligen till Arlanda. Ett skall hördes, och det går ju inte att ta miste på när en riesenhane skäller, så vi höll tummarna att alla papper skulle vara i ordning. Så kom han då, rask i stegen, och med den utstrålning som fanns, när vi såg honom i Helsingfors på Europa-utställningen, och som man även kan se på bilderna på Annas hemsida, fast detta var hans första flygtur. Väl hemkommen till oss, så kollade han runt och sedan fick han hälsa på tjejerna, lugnt och sansat, och sedan blev det kärlek i dagarna tre.  

 Nimba  Lexus Nimba  Lexus

Marscha, som flög över Lexus för Annas räkning, bodde tillsammans med Lexus hos oss i tre dagar. Fast Anna inte var med, betedde sig Lexus, som om han alltid hade bott hos oss. Vi var i Gamla Stan på julmarknad med hundarna, och han gick omkring bland vuxna, barn och hundar, och ingenting bekom honom. När han skulle åka hem, kändes det som han gärna hade fått stanna, vilken fantastisk hund. Ett stort tack till Anna, för att vi fick lära känna Lexus, och till Marscha som flög hit honom, och som såg till att detta gick att genomföra.

 

Multi Champion Gently Born Lexus, (Lastik), IPO IIBelarusian, Danish, Finnish, German,
Hungarian, Latvian,
Lithuanian, Russian,
 Serbian & Montenegro
and Ukrainian Champion.National Club IPO Champion,
Junior Russian Champion,
 International champion,
Jahrhundert Sieger 2006,
  Lexus tränar skydd